sâmbătă, 27 iulie 2013

Campania electorală- doi

Abia a trecut o zi de când mi-am anunţat candidatura la postul de locatar la Cotroceni din partea Mişcării Populare şi deja regret, aproape profund.
Asta din trei puncte de vedere:
1. Nici unul dintre colegii mei de mişcare nu vine îmbrăcat la şedinţe, colocvii, consfătuiri, îmbrăcat în costum popular. Toţi poartă haine de firmă cu ştaif, bărbaţii Armani, doamnele Dior, iar cei mai sărăcuţi şi fără buget, Botezatu şi Zina Dumitrescu. La propunerea mea de a aborda drept ţinută oficială a partidului iţarii, lăibăraşul împopistrat, ia şi poalele în brâu, am fost admonestat cu huiduieli şi "Huo Ţărane !" iar domnul Baconschi a declarat oripilat că dacă apar în izmene şi chimeaşă cu pupi, laibăr opinici şi praşchie îşi dă demisia în secunda doi şi se spânzură în arborele genealogic. Ceea ce n-ar fi rău, ba chiar dimpotrivă. Singura mea speranţă este că în momentul când vor veni să se solidarizeze cu mişcarea şi cele două Elene, Udrea şi Băsescu, vor apărea cu ie şi accent bucovinean.
2. aseară am ieşit la o plimbare prin Buziaş cu nevasta şi am observat o schimbare totală de atitudine din partea concetăţenilor mei. Bărbaţii mă salutau cu pălăria ridicată, plini de atenţie protocolară, iar femeile îmi aruncau ocheade galeşe pline de subânţelesuri. Una chiar mi-a propus să îi fac o vizită de partid spre seară, că are bărbatul plecat la muncă în Spania, iar alta a declarat că ar ţine lecţii de învăţământ politic cu mine chiar şi în tufişurile din parc, pe înserate.
3. L-am rugat pe prietenul meu de o viaţă Ion Iliescu să mă ajute, consiliindu-mă în privinţa exerciţiilor de zâmbit cu gura până la urechi, dar m-a refuzat pe motiv că aş avea capul mare şi urechile prea mult depărtate una de alta. Mi-e recomandat că cel mai bine ar fi să îmi las ţăcălie cu barbişon ca Emil Constantinescu şi o chelie marca Băsescu. Aşa voi aduna două dintre cele trei criterii câştigătoare. În ceea ce îl priveşte pe el, îmi cedează cu plăcere drepturile de autor pentru expresiile "măi dragă" şi "animalule".
Iată deci că, trec prin prima mea pasă proastă de politician şi am nevoie de susţinerea voastră, de cuvinte de îmbărbătare, de sugestii, sesizări şi reclamaţii, altfel îmi bag picioarele în ea de Mişcare Populară şi o las pe Elena Udrea să candideze fără nici o cheltuială şi fără nici o remuşcare, la Cotroceni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu