vineri, 2 martie 2012

Agenda neagră a Elenei Ceauşescu

AGENDA NEAGRĂ A ELENEI CEAUŞESCU

Subsemnatu Vasile Pupaşcu Zangras de profesie zidar categoria lux având în vedere şi luând la cunoştiinţă, declar următoarele:
Am fost angajat de către domnu senator Vasile cu care pe vremuri eram preten dă preten să îi repar mai multe amendamente la vila lui care a cumparato de la reapepese astă toamnă, din cartielu primăverii şi ma pus sa daram debaraua care era si sa o lungesc în bucatarie ca să se facă mai lungă. Şi mia aratat si o poza dintro revista de mode de case cam cum vrea el sa io fac pe dinuntru. Şi io mam apucat de treaba ca ma platea la lucrare nu la zi lumina si am daramat pereţii dintre.
Care am gasit acolo în peretii ăia o cutie neagră cum e aia de la avioane. Şi dracu ma pus să îi dau una cu târnăcopu şi sa făcut praf.
Înuntru am gasit doua carnete dă cecuri pe numele Elena Ceausescu cu sold douăşcinci de lei, un tirbuson care scria ceva pe el in limba americana si o agenda neagra cu miros de mucegai. Nu am gasit nici un fel de bijuterii ori diamanticale care mam dus direct la domnu senator de iam predat cutia intactă spartă cu tarnacopu. El ma luat de gât cu tuţi paştele mă-ti de ordinar, unde e bijuteriile că îţi mânc ficaţii te bag la puşcărie morţii măti care eu nu suport să mă înjure cineva de mamă care a murit săraca la revoluţie împuşcată ca martir cu merite deosebite şi aşa mi sa făcut negru dinnaintea ochilor şi nici nu mai ţiu minte cum am pus mâna pe târnăcop. Care bine că nu a murit domnu senator, băgala-ş undeva cu senatu lui cu tot, că e o jigodie ordinară, că aşa a fost toată viaţa când umblam noi pe la Mandravela după curve şi când se lega mardeiaşii de el, eu îl luam supt aripa mea.
Care declar că aceasta este agenda care am găsit-o în cutia neagră de avion şi tirbuşonu nu ştiu unde mama dracului o fi disparut.
Care dau această declaraţie o susţin şi o semnez.

26.Ianuarie 1985
Ieri a fost ziua mea. Am avut musafiri dă la ceceu a venit şi tîmpita aia dă Lina dă mi-a stricat toată seara că avea o blană dă puf dă lebădă dă se dădea grande cu ia am săi spun lu Nicu s-o scoată dîn funcţie.
Nicu mia făcut cadou agenda asta a zis că îmi trebui un carnet în care să îmi scriu eu toate secretili care trebuie şi să îmi notez toate chieltuielile ca să ştim şi noi cum stăm cu banii că iel are impresia că eu am cam devenit mînă spartă.
După aia am mîncat şi am băut că a venit ăia dă la protocol cu icre dă morun şi pept dă curcan cu portocale şi şampanie dîn podgoria cardonai şi ne-am cam cherchielit. A încercat Lina să se gudure pă lîngă mine da iam retezato scurt. Am privito tare dă tot în ochi si iam spus mă!. Cred că a întiieles că are ziliele numarate.

27. Ianuarie 1985
A fost o zi tare obositoare a trebuit să mă duc la academie să îmi dea ăia titlu de honoricauza şi a rostit Nicu un discurs de patru ceasuri de ma apucat toţi dracii. Şi lam rugat măcar de ziua mea so lase mai moale cu astea da iel nimic.
Şi după aia cînd mi-a dat ăia mantia de doctor mam enervat şi mai tare fiindcă nu sa ostenit şi ei săi pună un guler dintro blană mai acătării a tivito cu vulpe dîn aia ordinară să creadă ei că mă îmbrac eu în tranţa aia...
Azi dimineată a venit căpitanu Mardare şi mia adus extractu dă cont de la banca dîn Ielveţia luna asta a intrat mai puţin de două sute dă mii dă dolari trebuie săi spun lu nicu săl schimbe pe şeful de la ăştia cu comerţu dă arme că nu prea e eficienţi. Păi două sute dă mii dă dolari la vremea asta e apă dă ploaie.
M-a căutat Lina, dis de dimineată şi ma lăsat mască că a venit cu un compleu complet dă puf dă lebădă mantieluţă căciuliţă cu pompon şi manşon dă mîini. Are femeia asta politica în sînge ce mai iam zis lu Nicu so ierte. După aia am fost la o vizionare că a scos ăştia dă la cinematografie un film nou cu mine şi cu Nicu dă cînd eram noi tineri şi trebuia săl vedem că era pe sfîrşitiielea. A fost o tîmpenie întragă şi în plus a pus Sergiu o actriţă în rolu meu cu ditamai nasu dă mare iam pus să dea foc la peliculă şi să ia filmu dă la început. Seara Nicu sa supărat şi a ţipat la mine că dacă îmi dau seama ce am făcut că am distrus munca de un an a lu oamenii ăia şi vreo jdă miloane dă lei şi io iam răspunso franc că sigur că lui îi convine că în rolu lui a pus pe actoru ăla frumos şi cu ochii mari.

3 Februarie 1985
Azi dimineaţă am avut plenară la ceceu pentru pregătirea campaniei dă primăvară şi eu a trebuit să prezint raportu cu privire la asigurarea cu îngrăşăminte chimice, da tîmpita dă secretară lea încurcat şi mi la dat pe ăla cu ierbicidele pentru legume pe care trebe săl citesc în iunie da nu sa prins nimeni mau ascultat ca morcovii şi la urmă dăi cu aplauze. Şi Nicu ma lăudat a zis mă vedeţi mă nevastămea vă dă clasă la toţi şi e şi femeie mă. Şi ma privit ca la manifestaţia aia dă la Lemetru cînd iam dat io cu sticla în cap lu un jandarm că mă pipăise pe la corset.
Iam spus lu Nicu să ne mutăm că nu mai suport casa asta e prea strîmtă şi are prea multe zorzoane pă faţadă parcă e o casetă dă aia dă ţii bijuteriile lam pus smi facă o casă mare şi cu uşi înalte ca să mă simt în largu meu.
A zis că mîine cheamă arhitecţii şi le dă temă dă casă.

7 Februarie 1985
Mîine dimineaţă plecăm în Honolulu să ne întîlnim cu partidu comunist dacolo. Deabia aştept că mi sa făcut rău dă atîta zăpadă sper să avem vreme niţiel să ne prăjim la soare numa să nu mă care Nicu iară pă la muzeiele ale anenorocite care îi place lui să viziteze. Nu ştiu ce dracu la apucat că atîta se dă grande cu iubirea lui pentru cultură da io văd în ochii lui cît să plictiseşte.

8 Februarie 1985
La Honolulu e un frig dă ţi se face piiielea dă găină, a dat un taifun dă la polusud cu valuri dă gradu şapte dă a ras o mie dă case.
Noroc cu reşedinţa care nea dato ăştia că are o seră de banani şi portocali cu pescină şi raze violete de la lampă. Mam bronzat toată ziua că sa amînat recepţia cu preşedintele dîn cauză că a băgat urgenţă naţională dă la taifun. Mai ţine natura asta şi cu mine. Aşa că am avut timp să mă prăjesc la lampă şi am băut toată ziua la Maitai ăsta e un lichior cu banane felii în iel şi cu ananas şi ma cam prins flama da oricum Nicu era ocupat să joace şah cu Cielac şi nu sa prins.
Seara am văzut un film pă pogramu dă satelit domne ce porcării bagă ăştia, păi decadenţă nu glumă, ce să zic că era plin dă ştoarfe în curu gol şi masculi cu ochii beliţi după iele. Dacă ar fi şi la noi aşa ceva în romînia mă gîndesc dacă sar uita cineva la iele că romînii noştri e plini dă bun simţ şi nu le place să...ori mai ştii...

9 Februarie 1997
A fost dă comă astăzi cînd nea primit preşedintele lor sa împiedicat în trena dă la rochia lu nevastăsa şi după aia a înjurato bulamalabuma a zis şi aia o balabustă numa slănină şi buze sa şucărit şi na mai scos un cuvînt toată dimineaţa.
După aia bărbaţii au plecat să vadă un combinat dă celuloză care vrea ei săi ajutăm săl modernizeze şi io am plecat cu balabusta la un magazin dă bijuterii să facem mici cumpărături.
Avea ăia acolo nişte perle dă mi sa făcut ochii cît cepele da balabusta nici măcar nu sa uitat la iele că doar ei e obişnuiţi că creşte scoicile perlifere cu duiumu pă lîngă malu insulei.
Dacă a văzut negresa că îmi plac perlele sa îndurat şi mia făcut cadou un colier dă perle fumurii mari cît sîmburu dă cireaşă şi o pereche dă cercei şi un inel cu cinci perle mari la nuanţă.
Parcă nici nui aşa dă buzată .
Am mai cumpărat nişte diamante brute să mi le şlefuiască Pandele în ţară săi fac lu Nicu nişte butoni cumsecade că umblă tot cu ăia vechi cu secera şi ciocanu dă alamă după vremea lu Dej şi îmi strică armonia.
Seara a dat ăia un spectacol dă gală la sala palatului dă la ei doamne ce mam crucit iară că dansa goi puşcă pă scenă.
După aia mam dumirit eu că la ei asta cu gol puşcă e o tradiţie din moşi strămoşi dă la climă care aicea este nişte călduri tropicale şi ei umblă mai mult în fundu gol. Aşa să esplică şi programele alea dă la televizor. E nişte sălbatici înapoiaţi.
După spectacol a fost cina cu guvernu lor şi a ţinut Nicu iară un discurs dă sa încălzit şampania în pahare. Da şi preşedintele lor nu sa lăsat a luato şi ăsta dă la Marx pînă la Lenin de numa bine sa frapat şampania la loc. Ei pregătiseră o masă cu două meniuri că a vrut să ne arate şi bucatele lor tradiţionale care le găteşte în ţara lor miam închipuit că ne dă niscaiva vermi ori orătănii dă alea dîn dinozaurian cum am pătit noi în mozambic la o vizită care nea dat ăia şarpe cu sos dă şofran. Da mam păcălit că mîncarea dă bază la ei e porcu care îl frige întreg în groapă cu frunze dă banan şi umplut cu castane. Am pus să îmi dea reţeta să facem şi noi la Snagov pentru rude cînd or veni în vizită.
După masă nea întrbat preşedintele lor dacă vrem să facem o plimbare cu barca pă mare că răsărise deja luna şi am zis că dă ce nu fiindcă dîn cauza dă schimbarea fusului orar nu puteam să dormim.
Şi neam dus la barcă ce barcă domne ce barcă era un iaht mare cît era batoza lui neamţu Franţ dîn găieşti dă treiera tata la el şi numa cu marinari dă un metru nouăzeci. Toate clantili era dă aur şi peste tot mătase şi buharale scumpe. Mia rămas sufletu. Da Nicu săl fi văzut cum se bleojdea iam spus mă Nicule vreau şi io un iaht dă ăsta. Aha a spus el şi unde ne pălimbăm cu el pă Dîmboviţa ? Dă ce nu am zis facem un canal dă la Bucureşti la Dunăre şi ţaca paca eşti la mare. Că la noi marea e mai generoasă că nu vine taifune tropicale ca la ăştia.

15. Februarie 1985

Mia arătat Nicu proiectu pentru casă. Cam mică mi sa părut am pus săi mai facă încă trei etaje şi o tribună care să vină să defileze poporu pîn faţa ei la douăştrei august ca să nu ne mai ducem noi pînă în piaţa aviatorilor. Arhitecţii a zis că pînă mîine termină priectu şi iam pus să facă şi o machetă la scara unu pă cinzeci ca să am o viziune bună.
Nicu a zis că pă el nul interesează partea dă locuit atît dă mult lui săi facă săli dă şedinţe şi birouri ca lumea că el e mai mult la lucru decît acasă. Şi să pună materiale bune nu ca la metrou că a băgat travertin prea mult şi arată ca la casa sărăcească. Să pună marmură şi panele dă lemn şi multe lambriuri. Şi să nu bage stejar sau fag că face carii să ia mahon că e mai nobil.

16. Februarie 1985

A venit ăia cu macheta dă nea arătato aşa mai zic şi io a făcut şi balcon şi a prevăzut şi grădini ca lumea . Şi lu Nicu ia plăcut că are o grămadă dă săli dă şedinţă numa coboară cu liftu şi e la plenară. Vrea să mute acolo şi marea adunare naţională şi ceceu şi ministerele ca săi aibe pe toţi sub ochi.
Am întrebat cît durează construcţia şi ingineru şef un colonel dal meu dă la Pucioasa mia zis că şapte ani. Leam făcut macheta praf şi leam dat termen pînă la nunta dă argint altfel îi mîncă puşcăria. Să ia armata să ia tot ce mişcă şi să termine casa. Mama dracului păi cu cine crede ei că se joacă.

27 Februarie 1985
Am avut întîlnire cu directorii dă la reprezentanţe şi leam pus în vedere să se pună pe treabă şi să facă contracte noi dă vînzare că ne trebui o grămadă dă bani. Mă gîndesc numa cîtă mobilă o sămi trebuiască la casa aia nouă.
Nicu lea spus să meargă la Saddam şi la Ghadafi că are ăia nişte comenzi şi să caute să vadă dacă poate să intre în relaţii şi cu ăia dîn China că a auzit el că le trebe tancuri noi.
Am mai deschis trei conturi noi la Zuric că trebuie să mă gîndesc şi la copii iaca Valentin e aşezat la casa lui îşi vede dă treabă da cu Zoe şi Nicu nu mai ştiu ce să mă fac că pă ăştia ia răsfăţat tacsu lea băgat său în cur şi acuma umblă după ei cu miliţia să îi păzească. Nicu sa bătut ieri cu Florin şi ia tras ăla o cafteală dă la pus pă butuci ce dacă era cu bodiguarzii ia dat ăla haiduceşte.
Nicu sa supărat şi a vrut săl împuşte noroc că sa băgat între ei aia blondă care umblă cu Florin şi a sucito a cotito de sau împăcat pînă la urmă. Şi cam bea băiatu nostru că nu prea are ce face şi în lipsă dă trebă trage la măsea. Iam spus lu Nicu săi caute ceva dă lucru săl pună ministru sau ceva acolo ca să ştie şi el că are un program acolo şi o secretară. Nicu mia promis că îl pune ministru numa să aibe răbdare un pic.

1 Martie 1985

Azi dimineaţă ma aşteptat tot colectivu cu flori şi mia cîntat vine vine primăvara floricele pă cîmpii. Nicu a întîrziat că era tocmai o şedinţă importantă la ceceu da' a venit după aia. Mia adus o brăţară de smaragde care a fost a lu prinţesa dă danemarca şi o broşă cu un diamant mare dă tot.
Dă la colectiv am primit mai multe haine dă blană un tablou cu noi doi şi un set de masă de argint.
La prînz am fost la sala polivalentă dă a dat ăia cu pionierii un spectacol. Mam plictisit da după aia am mers la Snagov şi a făcut băieţii grătare în aer liber şi a venit tot ceceu dă mia adus cadouri. Seara am cinat pă lac la lumînări şi a venit şi copii. Ma enervat teribil una brunetă care e nevasta lu ministru dă externe iam zis lu Nicu so dea afară da mia zis că aia e actriţă şi nu munceşte în sectoru dă stat, aşa că nu are dă unde so dea afară. Da poate să vorbească cu ăia să no mai bage în filme că şi aşa bărbatăsu e gelos şi o săi şi mulţumească pă chestia asta.
Nu a fost prea frumos 1 martiele ăstă parcă mai multe cadouri am primit anu trecut.

5 Martie 1985
La laborator sa întîmplat o belea că am trîntit o eprubetă dîn greşeală cînd vruiam să îmi iau manteaua dă cincila şi în eprupetă era acid şi mia ars manteaua. Am pus să io impute din salariu lu ministru. Păi aşa să lasă acizii întrun laborator dă chimie să dea toţi tembelii peste el?

7 Martie 1985
Mia fost rău ieri că ma prins niţică gripă a venit doctoru Mincu să îmi facă injecţii da lam luat la goană păi ce îl las io pă măcelaru ăla să facă esperienţe pă mine am făcut un tratament cu ţuică fiartă cu piper şi usturoi frecat cu miere şi pînă mîine sunt la loc pă picioarele mele. Mîine e zi mare avem dă primit vizitele dîn judeţe vine primii secretari să mă felicite şi după aia e dineu şi seara e un spectacol închinat mamei iam zis deja lu Nicu să nu mai cheme copii să aducă profesionişti dîn gorj care ştie ce e folcloru. Zău că mie dor dă o horă dîn aia zvăpăiată dă să ţi se aprindă călcîili. După aia vreau să mergem undeva la ţară la o vilă dea noastră şi să mîncăm frigărui dă căprioară că parcă mia venit aşa nişte pofte.

8 Martie 1985
A fost aşa o tevatură azi la noi că a venit toată lumea dîn judeţe, care de care cu cadouri, numa mobilă covoare brocarturi cristale porţelane şi argintărie, că lea dat Nicu dispoziţie că ne facem casă nouă şi trebe aranjată de la a la zet. Cel mai mult mia plăcut ăia dă la Reghin că mia adus un dormitor cu patu în formă dă corabie şi are toate ale umplute cu puf de raţă de mătase e nişte pene aşa uşoare şi aşa dă fine că o pilotă nu cîntăreşte mai mult dă juma dă kil. Iam pus pă băieţii de la protocol să mil monteze pentru la noapte în camera dă sus şi deabia aştept să dorm în el. Ăia dă la combinatu dă la tîrgovişte ne-a adus un gril în formă dă cuptor dă oţelărie care poţi să frigi în el douăzeci dă pui o dată, păi leam dat grilu înapio că consumă o grămadă dă chilovaţi şi nici nu îmi place mie carnea dă pui prea tare. Da' mi-a plăcut dă la Cisnădie că mi-a adus doişpe covoare cu lunile anului pă iele şi mari dă cîte pajdă metri pătraţi. Şi are culori dîn alea naturale dîn plante nu dîn silon. E moi dă calci pînă la gleze în iele. Bijuterii nu mia adus nimeni mam şucărit pă treaba asta da ce săi faci trecem cu vederea că a zis Nicu că îmi dă şaptezeci dă mii dă dolari să îmi comand setu ăla cu diamante dă la Londra. În trei zile mi le aduce cu poşta diplomatică. După aia a venit cu maşinile şi neam dus la casa cu peşti dîn judeţu Timiş, a trebuit să mergem cu elicopterul şi mi sa făcut rău dă la mirosu dă cherosen nam mai avut nici un chef să mănînc frigărui am băut apă minerală şi am stat în pat şi jos bărbaţii sa îmbătat ca porcii şi şia făcut de cap pînă spre ziuă. Şi nici nam apucat să dorm în corabie că lu Nicu acuma i sa sculat de făcut muzică şi a trimis la bucureşti elicopteru de a adus un taraf şi ia tras cu mă lelită dă la vie pînă la cîntatu cocoşilor. Parcă ar fi fost ziua lui. Dacă nu îmi aduce diamentili a dat de dracu cu mine.
21 Martie 1985

E ceva dă speriat ce vreme rea trebui să umblu numa în haină dă blană. Mia adus Nicuşor dă la Sibiu doi pui dă cîine e tare frumoşi. E cîini dă ăia criminali care să ataşează dă stăpîn şi nu îl mai părăseşte pînă la moarte. Nicuşor a zis să nu lăsăm pă nimeni săi hrănească să le dăm noi cu mîna noastră şi să avem grijă dă ei pînă la nouă luni după aia săi dăm săi dreseze. Am fost de dimineaţă la poliţia capitalii de am văzut cum dresează ăştia cîinii. Era un maior tînăr care ţipa la ei aport aport şi cîinii stătea smirnă şi făcea tot ce le spunea el. Pă ăsta o săl iau ieu sămi dreseze javrele că e băiat spălăţel şi curăţel. Dacă şi cîinii îl iubesc. Acuma se pune problema unde o să doarmă cîinii da tot Nicuşor a zis săi obişnuim să doarmă cu noi în cameră ca să ne apere că ăştia simte toate mişcărili şi nu se lasă păcăliţi. Şi dacă încearcă să te otrăvească cineva ei simte mirosul dă la
distanţă şi îl ia dă beregăţi pă cremenal.

1 Aprilie 1985

A fost o zi dă pomină, că neam dus la Snagov la o petrecere în aer liber şi a invitat nicu tot Comitetu Central aveam pregătite reţetele alea dîn Honolul porc umplut cu castane da în loc dă castane am pus bile dă rulmenţi mamă doamne ce neam tăvălit pă jos dă rîs că niciunu na avut curaju să le scuipe că nu se cădea în faţa unei doamne ca mine şi mesteca toţi cu fereală să nu îşi fractureze maxilarele da cu măsele sparte tot sa lăsat şi săi vezi cum înghiţea cu noduri şi sa băut o grămadă dă bere şi şpriţ dă la gheaţă cred că după aia a stat pă veceu toţi juma dă noapte. Şi pă mine ma păcălit ăla bubosu dă la promovat Nicu proaspăt el nu ştia regula dîn anii trecuţi mia dat nişte trandafiri dă plastic cu parfum în ei da lam pus la punct de mîine e secretar cu agricultura la Vaslui. A fost o seară frumoasă şi neam distrat toţi bine mai ales că Nicu a pus să aducă ăia vaporu pă care la comandat la Londra şi am făcut o plimbare dă probă pă lac numa că sa împotmolit elicea în stuf şi a trebuit să ne ducă la mal cu şalupele.

23 Aprilie 1985

Dă la Argentinieni nea virat ăia banii pentru contractu cu petrol şi nenorocitu dă împuternicit ia virat la bugetu dă stat a trebuit să răscolesc o grămadă dă hîrtii cu conturi pînă iam găsit şi iam pus săi transfere în contu dîn Elveţia. Iam zis lu Nicu săi facem un cont şi lu Zoe că e mare deacuma şi mîine poimîine vrea şi ea să se tragă la casa ei şi îi trebui un dolar pentru probleme personale să mai aibă şi ea deo ieşire în lume la Paris la Londra. Şi iam mai zis să nui mai dea bani lu Nicuşor că pierdut o groază dă parale la pocher că joacă cu toţi bagabonţii dă fotbalişti şi cu ambasadorii şi îl jumulesc ăia ca pe dracu că el săracu e cinstit şi nu ştie să înşele şi ăia profită dă bunătatea lui. Dacă ia luat şi herghelia aia dă cai dă rasă. Şi iam mai zis să mai puie nişte băieţi de la sucuritate să se ţină pe dîra lui că nu prea îmi place ce face băiatu ăsta numa de prostii se ţine. Şi să vezi cum vorbeşte cu noi aşa de sus parcă ar avea studii la Londra.


2 Mai 1985

Nicu vrea să organizeze ceva măreţ pentru aniversarea partidului se antrenează ăia pe stadion de o lună şi ieri am primit textele dă la versurile care le spune ăia, ma enervat la culme zicea cred că Vadim lea scris că eu sînt bărbată şi că stau la dreapta conducătorului iubit. Mă tratează parcă aş fi de lemn. Iam pus să modifice toate textele să le dea lu altu să le scrie că Vadim nu mai dă randament mia spus ăştia de la secu că a început să bea şi nu mai scrie decît sub stare de alcool ca să aibe inspiraţie. Am văzut şi ce toalete a pregătit pentru actriţele alea dă o să recite numa rocii dă seară cu paiete şi strasuri leam pus să le modifice şi să le facă taioare la două rînduri cu bluze albe dă aţică să arate tovărăşeşte nu să înebunească poporu cu toaletele alea de li se vede prin ele. Păi ce noi sîntem în Honolulu ?

10 Mai 1985

A fost spectacolu. O hahaleră că na avut grijă ăştia dă la meterologie şi a dat o ploaie dă sa golit stadionu. A venit inundaţii mari de a luat apa o jumate din Crîngaşi ma cărat Nicu personal pe la locul calamităţii ca săi îmbărbătăm pe sinistraţi. Da nai avut pe cine că era numa ţigani cu o grămadă dă puradei da Nicu cum e milos dîn fire lea promis la toţi că le face blocuri cu zece etaje de îi mută la confort de civilizaţie şi lau aplaudat ăia pînă au uitat dă toată calamitatea. Are Nicu talentu ăsta să intre în sufletu oamenilor . După aia mia zis că are remuşcări că am cheltuit atîţia bani pă vaporu ăla că mai bine luam bărci dă cauciuc să aibe dă intervenţii la calamităţi da ia trecut cînd iam amintit că bărcile dă cauciuc nu e bune dă făcut recepţii pă iele.

25 Mai 1985

Sa întîmplat eri că a venit o nepoată dea noastră de la Scorniceşti să o ajutăm să îşi ia un aro dă ăla pă motorină că are fata nevoie să se ducă de colo colo şi Nicu binevoitor a dat telefon la ăia cu aro dă ia dat lu fată da aia era fără un leu la ia a zis lasă că plăteşte nenea şi cînd ma anunţat ăia dă la aro mia venit dracii păi cum şia permis mucoasa aia adracului să facă cumpărături în numele nostru am trimis poliţia de ia luat maşina dîn curte şi dacă era nepoată dă gradu doi o trimeteam şi la canal. Nicu a răs şi a zis că aşa e la ei în familie toţi e descurcăreţi să nu mă supăr pă dracu descurcăreţi descurcăreţi dar nu pă banii mei.

26 Mai 1985

Iam trimis lu aia Aro înapoi că am aflat că ea are grijă dă grădina lu ai bătrîni şi la şters la cur pă socrumio cînd a zăcut el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu